visitors on myspace
Douglas Adams | POSITIEF ATHEÏSME <>

Douglas Adams


Douglas Noel Adams (Cambridge, Engeland 11 maart 1952 - Santa Barbara, California 11 mei 2001 was een Engelse schrijver van sciencefictionachtige boeken.

  Hij ging in Essex naar school (Brentwood Prep school) en studeerde in Cambridge op St. John's College, waar hij zonder succes bij de bekende studententheatergroep "The Footlights", broedplaats van televisietalent, probeerde te komen. Hij heeft een groot aantal baantjes gehad, waaronder ziekenhuisbode, schurenbouwer, kippenschuurschoonmaker, lijfwacht voor een Arabische familie, radioproducent en scriptredacteur van "Doctor Who" (drie afleveringen staan op zijn naam). Ook heeft hij met Graham Chapman van Monty Python samengewerkt en wordt hij in de credits van een van de afleveringen daarvan vermeld.

 Hij is het bekendst geworden door zijn hoorspel en boek "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", in het Nederlands uitgekomen als "Het Transgalactisch Liftershandboek".


Citaten:

 'In den beginne werd het Universum gecreëerd. Dit heeft veel mensen erg kwaad gemaakt en het werd alom als een slechte zet beschouwd.'


 'Er is een theorie die zegt dat als iemand ooit precies ontdekt waar het universum voor dient en waarom het bestaat, het onmiddellijk zal verdwijnen en vervangen zal worden door iets dat nog meer bizar en onverklaarbaar is. Er bestaat een andere theorie die zegt dat dit al heeft plaatsgevonden.'

_____

Artikelen door deze auteur:


Alle vertalingen van artikelen © Peter van Montfoort